Danmarks førende tiki-bar – lige i centrum af Esbjerg

Kom forbi Brass Monkey Esbjerg på Skolegade 18, og lad os tage dig med på en eventyrlig tiki-rejse. En nat i vores bar er fuld af flammende cocktails og en eksotisk stemning, der tillader dig at glemme hverdagens stress og jag for en stund. Selvom du befinder dig centralt i Esbjerg, vil det føles som om du befinder dig på en hvid sandstrand langs det sydlige Stillehav!

Hos Brass Monkey er vi stolte af at kunne tilbyde et af Danmarks største sortimenter af rom, bestående af udvalgt spiritus fra hele verden. Kom forbi og smag nogle af de fineste rom verden har et byde på, eller slap af med en af vores populære cocktails. Vi har noget til en hver smag, og selv hvis rom ikke lige er noget for dig, så har vi naturligvis også et mindre udvalg af andre lækre ting på menuen.

Men hvorfor bliver det kaldt ”Brass Monkey”?
Lige som alt andet hos Brass Monkey, så er der naturligvis en længere historie bag vores navn. Navnet udspringer fra udtrykket ”cold enough to freeze the balls off a brass monkey”, hvilket vi syntes var særdeles passende her i det kolde Danmark. Naturligvis, så refererer ’brass monkey’ ikke til den direkte oversættelse, messingabe, men var derimod en komponent på datidens piratskibe designet til at opbevare kanonkugler. Det siges at denne komponent var lavet af messing, som ved lavere temperaturer ville trække sig hurtigere sammen end jern, og kanonkuglerne ville derfor rulle rundt på dækket.

Sætningen blev en slags talemåde, og har senere hen inspireret mange navne, alt lige fra syrlige cocktails til et Beastie Boys nummer. Vi tror dog at danskerne er nøjagtig lige som førnævnte kanonkugler: lidt kulde stopper ikke festen – den opmuntrer den!

De Store Kahunas på Brass Monkey bryster sig af tre ting: